Hajnali életmentés!

2022. október 30.

Hajnali életmentés!

 2022.10.28. este 19 órától egészen másnak reggel 7 óráig láttunk el közös szolgálatot a II. kerületi Rózsadomb Polgárőr Egyesülettel. A szolgálat vége felé hajnali 3 óra 38 perckor a polgárőrök éppen a Széll Kálmán tér területét és környékét ellenőrizték át gyalogosan, amikor a Margint körút 95. Sz. alatt lévő dohánybolt előtt hangoskodásra és segélykiáltásokra lettek figyelmesek, miközben hajléktalan állampolgárok próbáltak egy rosszul lévő fiatalon segíteni. Az I. kerület és II. kerületi polgárőrök siettek oda, és megkezdték az akkor már összesett, eszméletlen férfi állapotának felmérését, stabilizálását. Nagypál Áron László polgárőr (hivatását tekintve mentőápolóként dolgozik) instrukcióit követve kabátjától és táskájától megszabadították, majd folyamatosan figyelték pulzusát és légzésének tisztaságát. 

A vizsgálat közben értesítette a mentésirányító központot a 112 -n keresztül, majd sürgetett mentőt kért a férfi állapotának rosszabbadása miatt. Az éppen arra járőröző I.kerületi rendőröknek a segítségét is kérték. A vizsgálat folyamán a mentőápoló bajtársunk szakvéleménye alapján a sérültnek epilepsziás rohama lehetett, amely pár perces különbségekkel újból és újból kitört, idökőzben a második kerület járőrei is megérkeztek a helyszínre. A rohamok közben a polgárőrök folyamatos váltás mellet segítettek a maga tehetetlen fiatalnak. A helyszínre az I.és II. kerület rendőrei érkeztek. A  férfi hirtelen önkívületi állapotba került, erőszakossá és viaskodóvá vált, majd az egyik neki segíteni akaró polgárőrt megpóbálta megtámadni. A rendőrök érzékelték hogy a férfi viselkedése vszélyessé vált, aminek következménye képpen a rendőrök megbilincselték és hasára fektették a saját illetve a környezetében tartozkodó polgárőrök biztonsága érdekében. A fiatal férfi magához tért egy kis időre, majd elmondta, hogy tömérdek mennyiségű alkoholt fogyasztott és kábítószer hatása alatt áll. A kiérkező Budai esetkocsi átvette a sérült ellátását, akit polgárőreink időben megkezedett segítségnyújtásának köszönhetően stabil állapotban az I.kerületi rendőr járőr kíséretével szállították a Szent János kórházba. A kiemelt eseménynél az I.kerület és a II.kerület polgárőrei és rendőrei vettek részt.

A résztvevő polgárőrök:

Nagypál Áron László (I.kerület)
Bakondi Petra (I.kerület)
Szentmiklósiné Udvaros Mária (I.kerület)
Szentmiklósi Dániel Máté (I.kerület)

Fári Richárd (II.kerület)
Cziráky Olivér (II.kerület)

 Budavári Polgárőrség

Cím

  • Székhely

    1016 Budapest Mészáros u. 18.

  • Levelezés

    1253 Budapest pf. 34/1

Telefon

  • 36-30-621-4143

Email

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.