• Kezdőlap
  • Isten Éltessen Bandi bácsi! Nyulászi András Lajos a Budavári Polgárőrség ( korábbi nevén I. kerületi Készenléti Polgárőrség) alapító tagja. Szomorúan jelezzük: Szomorúan tudatjuk, hogy a Budavári Polgárőrség alapító tagja, szeretett barátunk, kollégánk Ny

Isten Éltessen Bandi bácsi! Nyulászi András Lajos a Budavári Polgárőrség ( korábbi nevén I. kerületi Készenléti Polgárőrség) alapító tagja. Szomorúan jelezzük: Szomorúan tudatjuk, hogy a Budavári Polgárőrség alapító tagja, szeretett barátunk, kollégánk Ny

2022. július 16.

 A cikket szomorú szívvel kell kiegészíteni :

Szomorúan tudatjuk, hogy a Budavári Polgárőrség alapító tagja, szeretett barátunk, kollégánk Nyulászi András, 2023. február 06-án a reggeli órákban örökre elaludt.

Andrást Isten éltesse sokáig jó egészségben, jó erőben!


Nyulászi András Lajos a Budavári Polgárőrség ( korábbi nevén I. kerületi Készenléti Polgárőrség) alapító tagja.
Dr. Kesztyűs Rudolf rendőr ezredes Úr, (ma már rendőr tábornok) a BRFK I. kerületi Rendőrkapitányság akkori vezetője és Görbe Attila rendőr százados úr (ma már alezredes) közvetlen irányítása mellett 2005. évben létrejött a kerületi polgárőr egyesület. A kerületi önkormányzat képviselő testülete is örömmel fogadta az egyesület megalakulását, mivel a főváros, de az I. kerület bűnügyi helyzete rossz volt, nagyon sok lakás betörés, gépkocsi lopás és feltörés, garázdaság, testi sértés fordult elő. A helyi lakosok és az ide látogatók közérzete, biztonságérzete is szükségessé tette, hogy a civil szerveződés útján létrejött polgárőr egyesület tagjai öntevékenyen, társadalmi-önkéntes munkában, szabadidejük terhére, díjazás nélkül segítsenek és tegyenek a bűnügyi helyzet javításáért, vegyenek részt ezen közfeladat segítésében.
Bandi bácsi mindig is megerősítette azon - az Egyesület által azóta is maradéktalanul követett - irányelveket, hogy: az egyesületünk párt politika mentesen tevékenykedjen és minden fillérrel pontosan el kell számolnia, az Egyesület a bűnmegelőzést, a rendőrség munkájának segítését tekintse elsődleges feladatának.
Nyulászi András tevékenyen közreműködött az egyesület megalakításában, majd a rendszeres járőrszolgálat ellátásában példát mutatott fiatalabb polgárőröknek szabálykövető magatartásával, az emberekkel való bánásmódjával és szakszerű intézkedéseivel. Amig egészségi állapota megengedte sok polgárőr szolgálati órát teljesített gépkocsival és gyalogosan egyaránt. Főleg a Tabánban, Gellért hegyen, de még a Várban is sokszor láthatták őt, amint közvetlen, barátságos modorával, segítség nyújtásával megnyerte az ott tartózkodók rokonszenvét, ezáltal is erősítve a polgárőség imédzsét.
A kerület lakói ismerték és nagy tiszteletnek örvendett lakókörnyezetén túl is.
Ő volt az aki lakóhelyén rábeszélésével "beszervezett" rátermett férfiakat, hogy erősítsék a polgárőrség sorait, legyen polgárőr szolgálati hely az Attila út 2.sz. alatti ház annak érdekében hogy a Tabán környékén alakuljon ki egy olyan polgárőr csoport, akik ezen kerületrészen személyes jelenlétükkel aktívan részt vesznek a bűnmegelőzési preventív munkában.
A Budapesti Polgárőr Szövetség Elnöksége kiemelkedő polgárőr teljesítménye elismeréseként a Budapesti Polgárőr Szövetség legmagasabb szintű elismerésében: Szolgálati Érdemérem Arany fokozat kitüntetésben részesítette Nyulászi András Lajost.
Az oklevelet és a Szolgálati Érdemérmet Dr. Hegedűs György a Budapesti Polgárőr Szövetség általános elnökhelyettese, egyben a Budavári Polgárőrség elnöke adta át Nyulászi Andrásnak születésnapja alkalmából. Gratulálása során méltatta Nyulászi András emberi és pedagógusi, valamint polgárőr erényeit és köszöntötte születésnapja alkalmából. Megköszönte a polgárőrségben és a helyi társadalmi életben kifejtett áldozatos, példamutató tevékenységét, valamint betegségektől és gondoktól mentes hosszú boldog további életéveket kívánt neki.
A díjátadón a Budavári Polgárőrség Elnökség több tagja is részt vett és köszöntötte Bandi bácsit.
Bandi Bcsi 01
Bandi Bcsi 02
Bandi Bcsi 03
Bandi Bcsi 04
Bandi Bcsi 05
Bandi Bcsi 06
Bandi Bcsi 07
Bandi Bcsi 09
Bandi Bcsi 11
Bandi Bcsi 12
DSCF0035
DSCF0036
Életútja:
Ma (2022. május 23.) ünnepli 90. születésnapját Nyulászi András öttusa mesteredző, az Újpesti Dózsa (UTE) öttusa szakosztályának alapítója és 14 évig vezetőedzője, olimpiai és világbajnoki érmes versenyzők, köztük Kelemen Péter világbajnok edzője.
Nyuszi, Tanár úr 1932. május 23-án született Budapesten. 1955-63 között több országos bajnoki címet szerzett az akkor népszerű téli öttusában, háromtusában, sőt lesiklásban is. Testnevelés- biológia szakos tanári diplomát szerzett, de tanulmányai közben már belekóstolt az edzősködésbe is. 1958-tól a Pedagógus SC-ben indított kezdő csoportot, ez a csoport volt azután a magja annak a később sikert sikerre halmozó öttusa csapatnak, amellyel 1962-ben az Újpesti Dózsa öttusa szakosztályának alapjait lerakta.
1965-ben egyik tanítványa már nemzetközi szinten is letette névjegyét: az első alkalommal megrendezett ifjúsági világbajnokságon Pálvölgyi Miklós csapatban világbajnok lett, egyéniben bronzérmet szerzett. A következő évben újabb Nyulászi tanítvány, Kelemen Péter mutatta meg oroszlánkörmeit: egyéniben és a csapattal is vb aranyérmet szerzett a 21 éven aluli öttusázók között.
Az Újpesti Dózsában 1976-ig számtalan kiváló öttusázót nevelt, edzett és adott a válogatottnak. Ezt követően Gödöllőn küzdött az öttusa meghonosításáért, majd dolgozott Görögországban és Egyiptomban, ez utóbbi ország szövetségi kapitányaként részt vett az 1988. évi olimpián is (1972-ben a magyar csapat edzőjeként vett részt az olimpián).

1970-ben, Kelemen Péter egyéni világbajnoki címe megszerzése évében mesteredzői címet szerzett, 2013-ban pedig a Magyar Érdemrend Lovagkereszt érdemrenddel ismerték el edzői munkásságát.

Budavári Polgárőrség

Cím

  • Székhely

    1016 Budapest Mészáros u. 18.

  • Levelezés

    1253 Budapest pf. 34/1

Telefon

  • 36-30-621-4143

Email

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.